

RCSLT Student to NQP Learning Day 2024

Event Programme

5 December 2024, 9.30-14.00

Virtual event via Zoom

By attending the RCSLT Student to NQP Learning Day 2024, delegates will:

- Understand which essential skills and knowledge will be in demand in the future
- Hear from managers recruiting newly qualified practitioners about what they are looking for in NQPs
- Get practical tips from NQPs on finding your first role, and adapting to life as an SLT
- Hear experiences from colleagues working as part of a multi-disciplinary team
- Take advantage of a unique networking opportunity to help you begin your journey in the profession

Programme (subject to change)

09.20 – 09.30 10 mins	Log-in and test your Zoom
09.30 – 09.40 10 mins	Welcome and housekeeping ■ Steve Jamieson, CEO, RCSLT
09.40 – 10.30 50 mins	 NQP panel Grace Flowers, SLT, Cognus. Taslima Ali, Paediatric SLT, Midlands Partnership Foundation Trust (MPFT) Hannah Michell, Rotational Acute Adult SLT, University Hospitals Birmingham NHS Trust (UHB) Jade Pijuan-Winner, Rotational Community Adult SLT, North East London Foundation Trust (NELFT)
10.30 - 10.40 10 mins	Comfort break
TO MILITS	
10.40 – 11.40 1 hour	 Manager panel discussion Alison Kelly, Head of Service Adult SLT Team, Buckinghamshire Healthcare NHS Trust Sophie Hutton, Owner & Clinical lead, The Nest Therapy Ltd Anna Ray, Professional Lead & Operational Manager Hull & East Riding Adult SLT, City Health Care Partnership CIC Deborah Gould, Speech and Language Therapy Team Lead, Bridgewater Community Foundation Trust



11.50 – 12.00 10 mins	Comfort break
12.00 – 12.50 50 mins	Q&A with the days' presenters
12.50 – 13.00 10 mins	Thanks and close • Steve Jamieson, CEO, RCSLT
13.00 – 14.00 1 hour	 Lunch and optional networking Meet the NQP speakers Meet the manager panel Ask the RCSLT Meet the RCSLT research team Dysphagia/EDS competencies Professional networks Get to know our sponsor: Elklan